Nieuws.

Nancy Lamerigts, 07-10-2022

Boek “Achter mijn rug” overhandigd aan scoliose chirurgen

Recent zijn de eerste boeken van Deborah Herder “Achter mijn rug” overhandigd aan scoliose chirurgen in diverse klinieken in Nederland. Op deze foto geeft Niek van Vught namens InSpine het boek aan Julien de Haan, orthopedisch- en wervelkolomchirurg in het Amphia Ziekenhuis in Breda.

Na het stellen van de diagnose scoliose, een rugafwijking waar een verkromming van de wervelkolom is opgetreden, komt er veel op patiënten en hun familie af. Wat kan eraan worden gedaan? Moet ik geopereerd worden? Wat kan ik verwachten? Een rollercoaster voor een jong persoon en de familie. Via de behandelaar kan de patiënt gediagnosticeerd met scoliose het boek bij InSpine aanvragen. Met deze actie willen wij, het team van InSpine, een bijdrage leveren aan de informatievoorziening rondom scoliose.

Het boek is een bundeling van verhalen en foto’s van ervaringsdeskundigen op het gebied van scoliose. We hopen dat patiënten door dit boek o.a. een beter beeld krijgen bij de (niet-technische) impact van de diagnose scoliose. En ook dat de inhoud verder mag bijdragen aan het formuleren van de juiste vragen, die de patiënt kan stellen aan zijn of haar behandelaar. 

Patiënten kunnen het boek aanvragen via hun wervelkolomchirurg werkzaam in:

Meer nieuws.