Nieuws.

Nancy Lamerigts, 05-01-2023

Chirurgische correctie van scoliose meest effectief met MESA 2

Ofschoon het MESA 2 systeem van Stryker reeds enige jaren wordt toegepast, blijkt het tot de dag van vandaag het meest effectieve en gemakkelijk toepasbare systeem voor de chirurgische correctie van scoliose. Het is de combinatie van de verschillende (gepatenteerde) onderdelen van de constructie die een ongeëvenaarde chirurgische ervaring en uitkomst geven.

De Mesa schroeven zijn dual-lead, low profile met een ‘no-torque’ sluit systeem. Met de ‘dual-differential-correction-philosophy’  kan gevarieerd worden tussen de stijfheid en de mate van buigen van de staven. De “Mesa-Rail” blijkt door zijn specifieke staaf-vorm en stijfheid het meest geschikt om een stabiele, sterke derotatie te bewerkstelligen, waardoor grote, lastige scolioses goed te corrigeren zijn. En dat gebeurt in combinatie met de unieke “crickets”.  Deze vangen de staaf, zelfs als deze zich náást de kop van de pedikelschroef bevindt. Vervolgens werken de ‘crickets’ middels push-pull correctie krachten op de staven om de finale derotatie te verkrijgen. En dit zonder dat er puntbelasting op de schroeven plaatsvindt. De crickets kunnen ook op een niveau losgedraaid worden om compressie of distractie uit te voeren zonder aantasting van het gederoteerde construct.

Al met al een systeem waarop de chirurg in de meest complexe scoliose casussen kan vertrouwen op een goed eindresultaat.

In onderstaande animatie worden alle belangrijke kenmerken duidelijk uitgelegd:

https://youtu.be/xMyTVfbhsD8

Meer nieuws.