Nieuws.

Nancy Lamerigts, 18-05-2021

Consensus perioperatieve zorg in lumbale spinale fusie

In een recent artikel in The Spine Journal zijn de uitkomsten gepubliceerd van een multidisciplinair consensusonderzoek uit beschikbare literatuur en zijn aanbevelingen gegeven voor de perioperatieve zorg van patiënten die een lumbale fusieoperatie ondergaan met een ERAS-programma.

Enhanced Recovery After Surgery (ERAS) evidence-based protocollen voor peri-operatieve zorg hebben geleid tot verbetering van de resultaten op tal van chirurgische gebieden, door multidisciplinaire optimalisatie van het patiënttraject, vermindering van complicaties, verbeterde patiëntervaring en verkorting van de opnameduur.

De huidige aanbevelingen op het gebied van lumbale fusie chirurgie omvatten negen preoperatieve, elf intraoperatieve en zes postoperatieve aanbevelingen. Ze omvatten onderwerpen als preoperatieve patiënteneducatie en voedingsevaluatie, intraoperatieve anesthetische en chirurgische technieken, en postoperatieve multimodale analgetische strategieën. Het niveau van bewijs voor het gebruik van elke aanbeveling wordt in het artikel gepresenteerd en grafisch weergegeven.

PDF ERAS richtlijn lumbale fusie

Meer nieuws.