Nieuws.

Nancy Lamerigts, 30-05-2024

Eerste Dutch Endoscopic Spine Symposium

Op 4 en 5 juli a.s. zal het eerste Dutch Endoscopic Spine Symposium plaatsvinden in Rotterdam.

Dit 2-daags programma voor en door Nederlandse wervelkolomchirurgen wordt mogelijk gemaakt door InSpine en RIWOspine. Het programma omvat de presentatie en bespreking van belangrijke facetten binnen de endoscopische wervelkolomchirurgie binnen een ‘Talking Dinner’ setting. In het Skillslab van het Erasmus MC kunnen vervolgens de endoscopische vaardigheden worden getrained. Sprekers en instructeurs tijdens deze dagen zijn: Shukri Demir (neurochirurg), Paul van Urk (orthopedisch chirurg), Mark Havinga (orthopedisch chirurg) en Hüseyin Öztürk (orthopedisch chirurg).

Tijdens het Talking Dinner, op donderdagavond 4 juli, komen onderwerpen aan de orde op het gebied van de learning curve, de toegevoegde waarde van Volledig Endoscopische Spinale Chirurgie, de vergoedingstructuur en casuïstiek (indicatiestelling, keuze in benadering en potentiële complicaties en dilemma’s).

Vrijdag 5 juli is er voor de een beperkt aantal deelnemers de mogelijkheid om tijdens een master cursus ‘endoscopische technieken’ de endoscopische vaardigheden in de lumbale en cervicale wervelkolom te trainen.

Voor verdere informatie en om aan te melden graag een bericht sturen naar madelon@inspine.nl

1e DESS Invite VESC NL 2024 DEF

Meer nieuws.