Nieuws.

Nancy Lamerigts, 01-12-2020

EIT Cellular Titanium® geeft volledige bot-doorgroei in spinale toepassing

Poreus 3D-geprint titanium is recent geïntroduceerd voor spinale toepassingen. Onderzoek naar de toepassing van dit materiaal is momenteel beperkt tot dierstudies en een enkele klinische case studie. De histologische retrieval studie van Wimar van den Brink en Nancy Lamerigts, recent gepubliceerd in Frontiers in Surgery, beschrijft de histologische bevindingen van een geëxplanteerde EIT cervicale cage, 2 jaar nadat deze werd ingebracht.

De reden dat het implantaat na 2 jaar verwijderd werd waren klinische symptomen op een aanliggend niveau en een kyfotische disbalans van de cervicale wervelkolom. De verwijderde cage werd histologisch beoordeeld op ingroei van bot en tekenen van ontsteking.

Microscopisch werd een volledige osseo-integratie van de 5 mm hoge EIT Cellular Titanium® cervicale cage waargenomen. Volwassen lamellair bot in combinatie met beenmerg was verspreid aanwezig over het gehele titanium raster van de cage.

Deze histologische retrieval studie van een radiologisch gefuseerde cervicale EIT cage toont duidelijk volledige osseo-integratie aan binnen een tijdsbestek van 2 jaar. Het EIT Cellular Titanium® raster laat een bot-ingroeipatroon en -rijping zien vergelijkbaar aan bevindingen in dierstudies. De volledige osseo-integratie door de hele cage geeft aan dat er fysiologische belastingsomstandigheden aanwezig zijn, zelfs in het centrale deel van de cage. Dit patroon suggereert de afwezigheid, of in ieder geval de minimalisering, van stress-shielding in dit type poreuze titanium cage.

PDF Publicatie retrieval study EIT Cellular Titanium van den Brink & Lamerigts

Meer nieuws.