Nieuws.

Nancy Lamerigts, 19-12-2022

Endoscopische wervelkolom operaties in het OCON

Het meest recente OCON Magazine besteedt aandacht aan de endoscopische wervelkolomchirurgie in hun kliniek. Mark Havinga, Dean Pakvis en Tim Jiya bieden deze minst invasieve methode aan voor de behandeling van hernia’s en stenoses in de rug.

De nieuwe methode werkt met een endoscoop: een dunne buis die ‘om de hoek’ kan kijken. “In de kop zit een camera, zodat we live en groot op een scherm kunnen zien waar de hernia zit en wat we doen. Door diezelfde buis lopen ook een bedieningskanaal voor onze werktuigen en een irrigatiekanaal om de wond te spoelen en loskomend weefsel af te voeren,” legt Mark uit. 

Patiënten worden snel en doeltreffend geholpen en zijn dezelfde of uiterlijk de volgende dag weer thuis. Dit allemaal door de kleine toegang, waardoor geen spierschade optreedt. Een zeer helder en vergroot beeld op het HD scherm geeft een compleet overzicht van het operatiegebied met toegepast instrumentarium, wat een goede workflow en veiligheid waarborgt. Door de minimale weefselschade is het herstel na de ingreep sneller en kan het werk in de meeste gevallen ook weer snel opgepakt worden. 

Binnen het OCON zien ze de endoscopie als een nieuwe standaard binnen het arsenaal van de wervelkolomchirugie.

Endoscopie wervelkolom Magazine_OCON_10

Meer nieuws.