Nieuws.

Nancy Lamerigts, 10-07-2024

Het eerste Dutch Endoscopic Spine Symposium is een feit!

“Top, inspirerend, nieuwe inzichten, verrijkend en het voelt geweldig om deel uit te maken van zo’n gepassioneerde en toegewijde community”, zijn zomaar een paar opmerkingen van de deelnemers aan de 1e DESS op 4 en 5 juli j.l.

In een geanimeerde sfeer zetten, op de donderdagavond, de vier inspirerende en inhoudelijk hoogstaande presentaties aan tot levendige en diepgaande discussies. Een speciale dank aan onze sprekers is hier op z’n plaats: Shukri Demir (Neurochirurg, Martini Ziekenhuis Groningen), Paul van Urk (Orthopedisch Chirurg, Amsterdam Spine Clinic), Mark Havinga (Orthopedisch Chirurg, OCON Hengelo) en Hüseyin Öztürk (Orthopedisch Chirurg, Izmir, Turkije).

De sessies liepen aanzienlijk uit door de vele verdiepende vragen, wat getuigt van de enorme betrokkenheid en interesse van alle aanwezigen.

De vrijdag stond voor een select aantal deelnemers volledig in het teken van praktische oefeningen. Het Skillslab van het Erasmus Universiteit was perfect geoutilleerd met RIWOspine uitrustingen voor de verschillende volledig endoscopische benaderingen en expertise levels. Onafhankelijk van ervaringsniveau hebben alle deelnemers waardevolle inzichten en praktische “take home” boodschappen meegekregen.

We kunnen wel stellen dat het symposium niet alleen kennis heeft verrijkt, maar ook de banden binnen de endoscopisch georiënteerde spinale community heeft versterkt.

Enthousiast kunnen we melden dat een vervolgmeeting al in de planning staat. Houd onze updates in de gaten voor meer informatie. Bedankt aan iedereen die heeft bijgedragen aan de organisatie en het succes van dit symposium, o.a. Laurens Eekhof, Madelon Eekhof, Nancy Lamerigts, Floor Brugman, Puck Foudraine, Lena Goethel en Dirk Goethel. Samen zetten we grote stappen in de toekomst van volledig endoscopische wervelkolomchirurgie!

Meer nieuws.