Nieuws.

Nancy Lamerigts, 30-10-2022

InSpine actief op Eurospine in Milaan

 

Het was weer als vanouds op Eurospine 2022; we konden doen waar we van houden en waar we goed in zijn. Namelijk het bezig zijn met vernieuwingen en de laatste ontwikkelingen en wetenschap binnen de wervelkolomchirurgie delen met onze klanten. En dat deed het gehele InSpine team. In de exposantenhal toonden Laurens, Dennis, Michiel, Julian, Floor, Puck en Niek aan diverse wervelkolomchirurgen implantaten en apparatuur die een essentieel verschil kunnen maken bij procedures en patiëntresultaten.

Voorbeelden hiervan zijn o.a. Stryker die groots uitpakte met het beste van het beste op het gebied van Enabling Technologies in de Neurotruck. Op de Riwospine stand waren live demonstraties en presentaties van Volledig Endoscopische Chirurgie en werd geëxposeerd met Bamboo spine, de MIS single use instrumentset. Icotec zette alle voordelen op een rij van Carbon/PEEK pedikelschroeven en de Kong® Corpectomie cages in de behandeling van tumorpatiënten. Medicon toonde zijn zeer geavanceerde cervicale en lumbale corpectomie cages. De Jazz ‘bandjes’ van Implanet waren te zien in displays en een hands-on station. Er was ook een hardcopy van de kosteneffectiviteit studie van het gebruik Jazz bij AIS te verkrijgen.

Maar het hoogtepunt van deze dagen was toch wel het InSpine Talking Dinner, dat in het teken stond van Spinal Treatments with a View. Op zeer bevlogen wijze presenteerde Jorrit Jan Verlaan de waarde van Carbon/PEEK implantaten bij wervelkolomtumor patiënten. Als representant van het Nederlandse RiwoSpine Centre of Excellence gaf Shukri Demir een praktische introductie in de volledig endoscopische wervelkolomchirurgie. Terugblikkend maakten de mooie locatie, het grote gezelschap van wervelkolomchirurgen, de inspirerende voordrachten en de zeer levendige, constructieve discussies het tot een memorabele avond.

 

 

Meer nieuws.