Nieuws.

Nancy Lamerigts, 05-06-2024

Spreek je uit voor een optimale scoliose diagnose en behandeling tijdens de “Scoliosis Awareness Month”

Juni is dé maand van het jaar om scoliose de extra aandacht te geven die het verdient.

“Scoliose is niet de goedaardige ‘cosmetische’ aandoening van de wervelkolom die te vaak is gesuggereerd. Het gaat om de hele romp, draagt een levenslange ziektelast met zich mee met meer rugpijn (al een GROOT probleem in de hele populatie), wat toeneemt na ‘volwassenheid’ en meer (hart)longproblemen dan eerder werd gedacht. Dit alles naast de emotionele en psychologische belasting. Veel patiënten die nu ouder zijn en het redelijk goed hebben gedaan, geven aan dat ze hadden gewild dat de moderne behandeling beschikbaar was geweest omdat ze gedurende vele jaren hebben geleden. Scoliose is een serieus probleem!” aldus Prof. Rene Castelein, wervelkolomchirurg en CMO van Cresco Spine. http://www.cresco-spine.com

Scoliose is een aandoening die ervoor zorgt dat de wervelkolom zich in abnormale bocht(en) ontwikkelt. Het komt verrassend vaak voor zowel op jonge als ook oudere leeftijd. Ongeveer een op de zes kinderen met de diagnose scoliose heeft een actieve behandeling nodig, soms met een operatie. Vroege diagnose is essentieel voor effectieve interventie en het voorkomen van ernstigere complicaties. Helaas behoort screening in Nederland niet meer tot de standaard jeugdzorg, waardoor bewustzijn en educatie nog belangrijker worden.

Bij InSpine zetten we ons in voor het bevorderen van een goede voorlichting en behandeling van scoliose. Dit doen we door middel van training van minimaal invasieve technieken, het verspreiden van ervaringsverhalen en het stimuleren van het verbeteren van chirurgische oplossingen voor deze complexe wervelkolomchirurgie.

We bevelen nog steeds van harte het boek “Achter mijn rug” van Deborah Herder aan. De ervaringsverhalen van meiden met scoliose geïllustreerd met prachtige foto’s maken duidelijk wat het betekent om een scoliose te hebben. Ook wat het betekent als je behandelingen ondergaat of geopereerd moet worden. Dit boek kan via InSpine besteld worden (info@inspine.nl).

Door te investeren in Cresco Spine ondersteunt InSpine een belangrijke stap in de essentiële verbetering van de behandeling van scoliose, met als uiteindelijk doel scoliose te genezen bij patiënten uit alle leeftijdscategorieën.

Blijf in contact met InSpine en volg ons op LinkedIn voor meer updates en activiteiten op het gebied van de behandeling van scoliose. Samen kunnen we een blijvende impact maken.

Gerelateerde producten.

AIRO TruCT Diagnostic Imaging

Is de enige CT-scanner met 32 ​​slices die het vermogen heeft om zichzelf voort te bewegen tijdens transport. Dit maakt de AIRO zeer mobiel en in combinatie met de grootste opening biedt het flexibiliteit bij het positioneren van de patiënt, wat de klinische mogelijkheden voor meerdere disciplines in het ziekenhuis zou kunnen ondersteunen.

AIRO TruCT Diagnostic Imaging

Mesa Deformity

De Mesa 2-schroeven zijn ‘top-loading’, hebben een zeer laag profiel en zijn voorzien van Zero-Torque-technologie. Dit systeem is klaar om de moeilijkste correctiemanoeuvres voor complexe spinale pathologieën aan te pakken.

Everest MI

Het Everest Minimally Invasive (MI) XT spinaal systeem is voorzien van Everest-schroeftechnologie met metalen verlengingen waarmee een minimaal invasieve staafplaatsing en -reductie mogelijk wordt gemaakt.

Meer nieuws.