Nieuws.

Nancy Lamerigts, 25-06-2023

Airo®- TruCT® Mobile CT: Toekomstbestendige visie van het Leids Universitair Medisch Centrum

De orthopeden en neurochirurgen van het Leids UMC maken sinds vorige week gebruik van de meest geavanceerde beeldvormingsoplossing die op dit moment beschikbaar is, de Airo® – TruCT® Mobile CT van Stryker. Het team uit het LUMC met Lisa Aker, het team van Stryker Spine Enabling Technologies met Luke McCaffrey, Carus Benson en Paul Melconian en het team van InSpine met Niek van Vught, Laurens Eekhof en Dennis Magermans hebben intensief samengewerkt om de implementatie binnen een maand voor elkaar te krijgen.

Waarom is het belangrijk als een ziekenhuis samen met zijn specialisten specifiek kiest voor deze toekomstbestendige medische beeldvorming? Omdat met deze keuze alle vakjes van veiligheid voor de patiënt, reductie in stralenbelasting, toegankelijkheid en versatiliteit, naadloze integratie in navigatie- en ziekenhuis systemen, tot kosteneffectiviteit kunnen worden afgevinkt. Én alle complexe pathologie op het gebied van #oncologie, #trauma, #complexspine en #complexorthopedics fenomenaal snel, veilig en haarscherp in beeld gebracht kunnen worden.

Mobiliteit en bereikbaarheid

Een heel groot voordeel van Airo®- TruCT® is de mobiliteit. Met de Airo® kunnen ziekenhuizen beeldvormingsdiensten uitbreiden buiten de afdeling radiologie, waarbij state-of-the-art CT-beeldvorming mogelijk is met een compacte, agile verrijdbare machine. Een vaste locatie is geen noodzaak meer, aangezien de gehele machine door maar één persoon verplaatst kan worden.

Geavanceerde beeldvormingsmogelijkheden

Airo®- TruCT® biedt de hoogst mogelijke beeldkwaliteit met uitzonderlijke helderheid en detail. Het systeem maakt gebruik van geavanceerde technologie en algoritmen om nauwkeurige 3D CT-beelden te genereren, waardoor nauwkeurige diagnoses en planning van behandeling mogelijk zijn. Voor de (complexe) wervelkolomchirurgie is het belangrijk dat de gehele wervelkolom in een kort tijdsbestek wordt afgebeeld: In 40 seconden wordt een spanvolume van 51.2 x 100 cm gemaakt.

Naadloze integratie en interoperabiliteit

Een eenvoudige userinterface maakt een naadloze integratie van de beeldvormingsgegevens met ziekenhuisinformatiesystemen, PACS en navigatie mogelijk. In het LUMC is dit gerealiseerd voor PACS, het netwerk- en de Brainlab integratie, waardoor efficiënt gegevens kunnen worden gedeeld, opgeslagen en opgehaald worden, wat de workflow ten goede komt. Deze interoperabiliteit verbetert de samenwerking tussen zorgprofessionals, waardoor ze naadloos toegang hebben tot beeldgegevens en deze kunnen analyseren op verschillende afdelingen en locaties.

Patiëntveiligheid en stralingsdosisbeheer

De Airo®- TruCT® geeft prioriteit aan patiëntveiligheid door geavanceerde, geïntegreerde tools voor stralingsdosisbeheer. Het systeem maakt gebruik van stralingsprotocollen met een lage dosis, waardoor de balans tussen blootstelling aan straling en beeldkwaliteit wordt geoptimaliseerd. Protocollen kunnen ‘tailormade’ gemaakt worden voor de diverse toepassingen. De Airo®- TruCT® stelt ziekenhuizen in staat om de hoogste zorgstandaard te leveren, terwijl de patiëntveiligheid wordt gewaarborgd en de potentiële risico’s van blootstelling aan straling worden verminderd.

Kosteneffectiviteit en resource-optimalisatie

Investeren in een Airo®- TruCT®  biedt ziekenhuizen een kosteneffectieve oplossing in vergelijking met meerdere vaste CT-scanners of de traditionele beeldvormingsmodaliteiten. De mobiliteit van het systeem maakt het delen van resources en optimaal gebruik mogelijk, waardoor redundante apparatuur minder nodig is. Workflows worden gestroomlijnd, waardoor de efficiëntie verbetert en daarmee met als gevolg de uiteindelijk algehele kosteneffectiviteit van beeldvorming.

Airo®- TruCT® Mobile CT Stryker

Gerelateerde producten.

AIRO TruCT Diagnostic Imaging

Is de enige CT-scanner met 32 ​​slices die het vermogen heeft om zichzelf voort te bewegen tijdens transport. Dit maakt de AIRO zeer mobiel en in combinatie met de grootste opening biedt het flexibiliteit bij het positioneren van de patiënt, wat de klinische mogelijkheden voor meerdere disciplines in het ziekenhuis zou kunnen ondersteunen.

AIRO TruCT Diagnostic Imaging

Meer nieuws.