Nieuws.

Nancy Lamerigts, 19-10-2023

Waarom Airo TruCT de toekomst is voor spinale chirurgen

Als het gaat om medische beeldvorming, vooral op het gebied van de delicate wervelkolom, zijn precisie en nauwkeurigheid van het grootste belang. Chirurgen hebben de beste hulpmiddelen nodig om de juiste beslissingen te nemen, waardoor de patiëntveiligheid en succesvolle resultaten worden gewaarborgd. Op dit moment strijden de Airo TruCT en de O-arm O2 om de toppositie. Deze twee technologieën zijn momenteel de gouden standaard voor chirurgen. Maar welke komt er als winnaar uit de bus?

Laten we eens kijken naar een recente vergelijkende studie. Hierbij werden beelden beoordeeld door ervaren chirurgen met behulp van een Likert-schaal. Hierdoor waren de inzichten en conclusies geobjectiveerd en gebaseerd op de chirurgische behoeften uit de ‘echte wereld’. Wat waren de bevindingen?

  1. Minder Straling, Meer Veiligheid

Blootstelling aan straling tijdens scans is een belangrijke zorg voor zowel patiënten als medische professionals. Airo TruCT schittert met verminderde stralingsdoses – tot wel 30% reductie in CTDI waarden. Bij vergelijking van thoracale scans waren de stralenreducties bij de Airo aanzienlijk (72,3% bij lage dosis en 13,9% hoge dosis). Het ontwerp van Airo TruCT zorgt voor een 2,5 – 3,5x lagere cumulatieve spreidingsdosis, wat, in combinatie met de andere functies, het een veel veiligere optie maakt voor zowel patiënten als het medisch personeel dat de apparatuur bedient.

  1. Superieure Beeldkwaliteit

Beeldvorming van hoge kwaliteit is van cruciaal belang voor een nauwkeurige diagnose en behandelplan. Met de Airo TruCT krijg je consistent die gewenste “uitstekende” kwaliteit, zelfs bij verschillende dosisprotocollen. Zelfs voor hoge dosis beeldvorming, waar je zou verwachten dat de O-arm O2 zou excelleren, slaagde de Airo TruCT er nog steeds in om het resultaat te overtreffen.

  1. Voorop in Technologie

De Fan Beam CT-technologie in Airo TruCT zorgt voor minder scan-artefacten. Daarnaast biedt het grotere scanvolumes zonder in te leveren op beeldkwaliteit en verbetert de visualisatie van zachte weefsels dankzij de toepassing van de Hounsfield Units.

  1. Perfect Complexe Procedures

Met een scangebied van 1 m lengte x 51,2 cm en de mogelijkheid om een volledig C1-7-gebied te scannen in minder dan een minuut, is Airo TruCT ideaal voor chirurgen die uitgebreide complexe wervelkolomoperaties uitvoeren. Het elimineren van de noodzaak van meerdere scans, het herpositionering van de patiënt of het aan elkaar zetten van meerdere afbeeldingen komt de efficiëntie en snelheid van de chirurgische workflow volledig ten goede.

  1. Afgestemd op Patiënt en Gebruiker

Airo TruCT biedt aanpasbare protocollen middels functies die de dosis minimaliseren, aanpasbare anatomische protocollen en de mogelijkheid om zich aan te passen aan de leeftijd en het gewicht van de patiënt. Of het nu gaat om pre-op- of post-op beeldvorming, of de verschillende dosis beeldvorming, Airo komt consequent als beste uit de bus.

Terwijl zowel Airo TruCT als O-arm O2 geweldige beeldvormingsoplossingen bieden, staat het Airo-systeem duidelijk een stapje hoger. Of je nu kijkt naar beeldkwaliteit, stralingsbescherming of workflow, Airo’s voordelen voor spinale beeldvorming zijn onmiskenbaar. In een veld waar elke seconde telt, en precisie van cruciaal belang is, maakt Airo TruCT het verschil.

Airo vs. O-arm pre-clinical study flyer_SMACC (1)

Gerelateerde producten.

AIRO TruCT Diagnostic Imaging

Is de enige CT-scanner met 32 ​​slices die het vermogen heeft om zichzelf voort te bewegen tijdens transport. Dit maakt de AIRO zeer mobiel en in combinatie met de grootste opening biedt het flexibiliteit bij het positioneren van de patiënt, wat de klinische mogelijkheden voor meerdere disciplines in het ziekenhuis zou kunnen ondersteunen.

AIRO TruCT Diagnostic Imaging

Meer nieuws.