Nieuws.

Nancy Lamerigts, 09-07-2023

Iets over een boot, die je niet wil missen?

De programma’s van congressen wereldwijd en posts op Linkedin staan bol van volledig endoscopische spinale chirurgie (VESC). Dedicated symposia, hands-on workshops. En ze zijn druk bezocht.

Waarom?

Minst invasief: Omdat het duidelijk is dat VESC op dit moment de minst invasieve toegang is voor de behandeling van een HNP en spinale stenose. Ten opzichte van de huidige ‘gouden standaard’ is er nog minder weefsel trauma, minder bloedverlies en een sneller herstel.

Beter zicht: De speciale endoscopische camera, een continue, regelbare vloeistof stroom en het fenomenale HD scherm verzekeren een ongeëvenaarde visualisatie. Chirurgen staan versteld wat zichtbaar is met het endoscopische systeem van RIWOSpine.

Patiënten vraag: Patiënten willen altijd graag de minst invasieve behandeling. In studies is duidelijk geworden dat deze methode minder postoperatieve pijn en een kleiner litteken geeft, met verder een snellere terugkeer naar de dagelijkse activiteit. Logisch dat patiënten er zelf om vragen.

Voortouw: Chirurgen die nieuwe technologieën en technieken omarmen, kunnen volledige endoscopische wervelkolomchirurgie zien als een kans om voorop te blijven lopen in hun vakgebied, hun vaardigheden te verbeteren en hun behandelingsopties voor patiënten uit te breiden.

En het mooie is dat met de navigatie van RIWOspine de learning curve essentieel verkort wordt.

Wij als InSpine zijn #Diepintoewijding en #Diepinkennis en willen altijd graag samen met de Nederlandse wervelkolomchirurgen investeren in de professionele groei van wervelkolomchirurgisch Nederland. Neem contact op met een van onze teamleden en we stellen graag een passend trainingstraject voor.

Gerelateerde producten.

Volledig Endoscopische Spinale operatie techniek

Volledige endoscopische decompressie voor de lumbale en cervicale wervelkolom, waarbij alle instrumenten worden toegepast onder directe controle van de endoscoop met een toegangsweg van minder dan 1 cm. Met de RIWO systemen kan gebruik gemaakt worden van interlaminaire, transforaminale en extraforaminale toegangswegen. Er is een specifieke module beschikbaar voor de behandeling van lumbale stenose en er is een systeem ontwikkeld voor een foraminotomie.

Meer nieuws.