Nieuws.

Nancy Lamerigts, 28-02-2024

Pedikelschroeven plaatsen met InSpine & UMCU

Wat een fantastische leerervaring was het voor de AIOS tijdens onze recente workshop over het plaatsen van pedikelschroeven, georganiseerd in samenwerking met het UMCU. Onder leiding van Prof. Moyo Kruyt en Dr. Jasper van Tiel van het UMCU en Niek van Vught van InSpine kregen de deelnemende orthopeden in opleiding de kans om hun vaardigheden te verfijnen op sawbone modellen.

Hiedoor konden ze ‘Fingerspitsengefühl’ opdoen met geavanceerde schroefsystemen: Mesa (Stryker), Bamboo (Riwo Spine), en BlackArmor (Icotec) en kregen meteen een praktisch inzicht in de toepassing van deze systemen bij complexe wervelkolomproblemen, zoals scoliose, trauma, en oncologische uitdagingen. De enthousiaste feedback van de deelnemers bevestigt de waarde van hands-on leren van experts in het veld.

Deze workshop onderstreept onze toewijding aan het bieden van voortdurende educatieve diensten aan opleidingscentra in Nederland die samenwerken met InSpine. Het is onze missie om de kennis en vaardigheden van toekomstige orthopeden en wervelkolomchirurgen te verrijken en hen uit te rusten met de beste tools en technieken voor hun cruciale werk in wervelkolomzorg.

Blijft nog wel de vraag: wat zou je plan zijn voor de patiënt op de foto naast Niek?

#DiepinKennis #DiepinRelatie #UMCU #Orthopedie #AIOS #MedischeEducatie #Wervelkolomchirurgie

Gerelateerde producten.

Mesa Deformity

De Mesa 2-schroeven zijn ‘top-loading’, hebben een zeer laag profiel en zijn voorzien van Zero-Torque-technologie. Dit systeem is klaar om de moeilijkste correctiemanoeuvres voor complexe spinale pathologieën aan te pakken.

Bamboo® single use instrumentenset

Single-use instrumenten set voor de evospine MIS pedikelschroeven. Één tray, overzichtelijk, alles compleet, functionerend en altijd beschikbaar voor single level lumbale fusie. Ideaal in de trauma dienst.

BlackArmor® Pedikelschroef systeem

Pedikelschroef systeem bestaande uit niet-metallurgisch, radiolucent BlackArmor® materiaal, waardoor post-operatieve heldere visualisatie na een tumor resectie operatie en fusieoperatie mogelijk is.

BlackArmor® Pedikelschroef systeem

Meer nieuws.